Dobro se pripremiti za krstarenje uvelike pridonosi cjelokupnom doživljaju na brodu. Pitanja je puno, a mi vam donosimo savjete zlata vrijedne. Što i kako na krstarenju govori nam naša kapetanica…

Za koje dobne skupine je ovo krstarenje?

 Baš za sve dobne skupine! Možda će malo teže ići s kikićima koji još plivaju s leptirćima ili kolutom, ili se boje mora u kojem ne vide dno, ali uz dobru ekipu na brodu nema šanse da se i oni ne kupaju. Toliko dobre energije možete pronaći baš kod ljudi koji odabiru kampove i ovakve brodove.

Swimming

Odabrati gornje ili donje kabine?

Naš prijedlog su uvijek donje jer tamo zaista vlada potpuni mir. Ako se i zalomi neka večernja zabava, a vi želite na raniji počinak tu ste zaista u miru i tišini. Ventilacija i klima rade, a podešavate ih samostalno na regulatoru, pa svojoj želji. No, donje kabine nemaju prozor, pa ako vam je to važno onda svakako odaberite gornje.

Kako se zabaviti na brodu? 

ležaljkama za one koji žele čitati i ljenčariti. Postoji prostor s velikim stolom za igranje društvenih igara i druženje putnika. Na brodu postoji i oprema za snorklanje koju možete posuditi, kao i oprema za pecanje.

Kako se osamiti na brodu? 

– Znam, nekima od vas je ovo čudno, ali pitali ste nas u storyima kako smo mogli tolike dane stalno biti s ljudima. Za sve postoji rješenje. Iako brod ima „samo“ 24 metra vaša kabina je samo vaš svijet. Na sunčalištu svi poštuju vaš mir ili se možete praviti da čitate knjigu ili drijemate. 😉

Kada se brod usidri možete plivati ili roniti u svom smjeru daleko od ostalih. Na vezu na otocima možete ići sami u istraživanje. Zaista nije teško pronaći svoj kutak mira i svoj svijet jer ovo krstarenje je zaista za svakoga.

Koliko ima vremena za razgledavanje otoka?

 Otoci se ne razgledavaju pješice jer udaljenosti, a i temperature vam ne idu u korist. Otoke upoznajete s morske strane s broda, a u luke u većim gradovima na otocima uplovljavate iza 16 ili čak 18 sati popodne – zavisno o luci i tu ostajete do jutra. Dakle, imate dovoljno vremena da zalutate ponekom kalom, zaljubite se i odlučite vratiti u neko drugo vrijeme. Iako, za one željne istraživanja organiziramo i taxi brodić, pa oni koji ne žele provesti dan na kupanju imaju mogućnost ranijeg odlaska u grad uz nadoplatu.

Vis

Kako preživjeti ljuljanje na brodu? 

– Mogući su valovi uz jugo, no tada se odlazi u skrivene zaklonjene uvale te se provodi dan kupajući se u miru. Kod kupanja je moguće osjetiti malo jače struje i nešto valova, ali na brodu se to ništa ne osjeća. Meni kao kapetanici je sigurnost na prvom mjestu i to kaže putnicima odmah pri ulasku na brod, pri prvom davanju uputa o ponašanju na brodu. Iskusna sam, naše more dobro poznajem, čitam karte, slušam prognoze i sigurnost svojih putnika stavljam na prvo mjesto.

Nadamo se da smo vam barem malo olakšali, a ako imate dodatnih pitanja, tu smo da vam pomognemo…

Tekst je preuzet sa stranice AZUR TOURSA, agencije preko koje možete rezervirati termine za krstarenje na našem drvenom jedrenjaku Moja Maja.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *