Barba Toma’s Route

Maya Cruising vas poziva na nezaboravno krstarenje Jadranom na tradicionalnom hrvatskom jedrenjaku tipa lugger na motorni pogon, dugačkom 24 metra.

SPLIT – BRAČ (MILNA) – HVAR – VIS – KORČULA – MLJET (POMENA) – MAKARSKA – PUČIŠĆA – SPLIT

Doživite jedinstveno iskustvo krstarenja, uz 7-dnevni boravak u udobnim klimatiziranim kabinama, s uslugom polupansiona (doručak / ručak ili doručak / večera).

Neopisiv morski zrak, fina vina i hrana, predivne hrvatske lokacije i odlična zabava čekaju na vas.

 

PLAN PUTOVANJA:

Dan 1, subota: SPLIT – BRAČ (MILNA)

Nakon što se ukrcate na Moju Maju, udobno smjestite, osvježite uz piće dobrodošlice i odličan ručak, krećemo na prvu plovidbu prema otoku Braču, točnije prekrasnom malom mjestu Milna, gdje ćete provesti prvu noć svog krstarenja. 

Dan 2, nedjelja: MILNA – HVAR

Drugi dan vodi nas put otoka Hvara, omiljenog odredišta mnogih poznatih svjetskih zvijezda. Hvar uz impresivnu višestoljetnu povijest nudi predivne uvale hvarskog arhipelaga, idealne za kupanje.

Okrijepa vas čeka u nekom od renomiranih restorana, a nakon toga vas pozivamo na šetnju slikovitim hvarskim ulicama. Noćenje u gradu Hvaru.   

Dan 3, ponedjeljak: HVAR – VIS (MODRA ŠPILJA)

Ponedjeljak startamo ranojutarnjom plovidbom prema otočiću Biševo i, ako nam nepredvidivi vremenski uvjeti dopuste, veličanstvenoj Modroj Špilji (ulaznica uz nadoplatu).

Slijedi dolazak na otok Vis, noćenje u gradu uz BBQ roštilj na palubi Moje Maje. Ponedjeljak završavamo druženjem sa suputnicima i ležernim pićem uz predivan zalazak sunca.

Dan 4, utorak: VIS – KORČULA

U utorak nastavljamo plovidbu prema otoku Korčuli, koji se smatra rodnim gradom poznatog istraživača Marka Pola. U popodnevnim satima uživat ćete u ručku u korčulanskoj uvali i istraživanju jednog od najočuvanijih gradova na Mediteranu. Noćenje u Korčuli.

Dan 5, srijeda: KORČULA – NP MLJET (POMENA)

Ujutro plovimo još malo južnije prema otoku Mljetu na kojem jednostavno morate posjetiti Nacionalni park i slavna slana jezera te uživati u vožnji na otočić Sv. Marije gdje slijedi obilazak samostana i stare crkve iz 12. stoljeća (ulaznica za NP uz nadoplatu). 

Na prekrasnom Mljetu ćemo uživati u kapetanskoj večeri uz tradicionalna jela (predjelo pršut, sir, riblja pašteta, pašticada, riba, desert, domaće vino) s naglaskom na tradiciju Dalmacije, mirise i okuse vina i mora, maslinovog ulja i soli. 

A kao posebnu poslasticu večeri ispričat ćemo vam priču o povijesti Moje Maje.

Dan 6, četvrtak: MLJET – MAKARSKA

Putovanje nastavljamo prema gradu podno planine Biokovo, a na putu ćemo se osvježiti uz pauzu za kupanje. Noćenje u Makarskoj.

Dan 7, petak: MAKARSKA – PUČIŠĆA

Sedmog dana našeg putovanja plovimo prema gradiću Pučišća, poznatom po dugogodišnjoj tradiciji klesarstva. Kupamo se u uvali na otoku Braču. U popodnevnim satima vrijeme je za plaćanje troškova koji nisu uključeni u cijenu putovanja.

Dan 8, subota: PUČIŠĆA – SPLIT

Zadnji dan plovimo prema matičnoj luci ukrcaja u Splitu. Nakon ranog doručka vrijeme je za napuštanje kabine i iskrcaj s broda.

DODATNE NAPOMENE:

Vrijeme obroka:

Doručak 08:00 – 9:30 sati

Ručak 13:30 sati

Večera 20.00 sati

U kabinama se nalaze kupaonica / wc s tušem, sef, ladice za odjeću, stolić za pisanje

RASPORED KABINA:

Kabine na gornjoj palubi su brojevi od 1 do 6 – za smještaj 12 putnika

Kabine s krevetima na kat su 1, 2, 4, 5

Kabine s bračnim krevetima su 3 i 6

Kabine na donjoj palubi su brojevi od 7 do 12

Kabine s krevetima na kat su 11 i 12

Kabine s bračnim krevetima su 7, 8, 9 i 10

U cijenu su, uz sve navedeno, uračunate i lučke pristojbe, troškovi goriva, najam posade.

U cijenu nije uključeno:

Boravišna pristojba (25 EUR PO OSOBI)

Konzumacija pića na brodu

Napojnice za posadu

Trošak prijevoza od i do broda

Parking za automobile 

Ulaznice na NP Mljet, Modru špilju i fakultativne izlete

U SLUČAJU LOŠEG VREMENA KAPETAN IMA PRAVO PROMJENITI PROGRAM PUTOVANJA RADI SIGURNOSTI PUTNIKA!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *